Probabil, fiecare utilizator al rețelei internet cândva a auzit despre atacurile DDoS. În special, acest tip de activitate de hacking este cunoscut celora, care a deținut vreo pagina web și se ocupa cu administrarea acesteia. Atac DDoS aduce după sine daune mari și amenință cu efecte devastatoare. În acest articol, vom examina detaliile acestei probleme și vom afla ce reprezintă o protecție de la atacuri ddos. 
 

Ce este un atac DDoS?

Atac DoS - reprezintă cauzarea daunei către server, pe care este situată pagina web, prin trimiterea unui număr semnificativ de "interogări false”. În limba engleză, DoS (denial of service)înseamnă - "refuz de la serviciu", iar DDoS (distibuted denial of service) - este refuzul de la întreținere, prin distribuirea atacurilor de la mai o mulțime de calculatoare. DDoS se efectuează de un număr mare de calculatoare și vizează aplicarea pagubei către server, cu scopul de a-l face indisponibil pentru utilizatori. În așa mod, atunci când cantitatea mare a cererilor false vin către server, acesta devine supraîncărcat, sistemul se defectează și nu mai funcționează, astfel, devenind ineficient pentru utilizatori în rețea. Astfel de probleme se pot întâmpla oricărei surse web, care nu deține de protecție adecvată împotriva atacurilor dos. 
 

Cum se petrece atacul DDoS ???

Deseori, mulți utilizatori, mai ales - ale calculatoarelor personale slab protejate, nici nu presupun faptul că participă la un atac DDoS. Aceasta este legată de aceea, că răufăcătorii din timp pot plasa pe computerele acestora soft-uri trojan. Virușii nimeresc în calculator, atunci când accesați resurse nesigure, instalați software nelicențiat, totodată prin intermediul poștei electronice. Pe un timp îndelungat, virușii nu-și arată prezența și așteaptă, când acestuia i se va da comanda de a începe atacul. În procesul atacului DDoS, serverul primește o mare cantitate de cereri false, care supraîncarcă rețeaua și o fac inaccesibilă pentru utilizatori. În cazul, dacă serverul, pe care se păstrează sursa web, are protecție de atacuri ddos, computerul, de pe care se va efectua atacul, nu va fi afectat de acțiunea mecanismelor de protecție. 
 

Pentru ce se efectuează atacurile DDoS?

Un așa fel de sabotaj se utilizează pentru a face pagube concurenților, pentru șantaj și războaielor informaționale. Un alt apt care ne poate arată ce este ddos constă în aceea că acesta poate fi desfășurat pe ascuns, fără a lăsa urme, care ar putea duce la răufăcător. Lipsa protecției contra atacuri DDoS aduce la pierderi enorme pentru activitatea comercială.   

 

Cum de protejat contra atacurilor DDoS?


Protecția împotriva atacurilor ddos este prioritatea furnizorului de hosting calitativ. Compania Zhost pentru aceasta utilizează filtre speciale și script-uri, care produc analiza calitativă a solicitărilor care vin pe server. Soft-uri specializate sunt capabile să determine activitatea obișnuită și anormală, în rândul utilizatorilor, totodată poate depista erori. Protecție de la ddos, de asemenea, poate fi realizată în alte moduri. Pentru aceasta sunt folosite măsuri pentru a detecta atacuri la timpul cel mai precoce, precum și multe sunt capabile să efectueze back-up de date și să reseteze sistemul. Fiecare atac ddos, la care nu a fost organizată protecție, aduce pierderi mari. Pentru a vă asigura de la perspectivele nedorite, vă recomandăm să utilizați servicii de hosting calitative, cu care se vor găsi protecție la orice atacuri ddos.