Probabil Dumneavoastră nu o dată ați avut ocazia să întâlniți cu un astfel de serviciu ca PHP server. Unii furnizori de hosting direct folosesc această denumire pentru marcarea pachetelor de servicii. Alții, includ PHP web server implicit în lista serviciilor de hosting. Așa sau altfel, anume acest limbaj de programare oferă utilizarea convenabilă, rapidă, flexibilă și fiabilă a sursei web și este cel mai universal în comparație cu omologii acestuia.
 
 
Un web site de calitate demult a încetat să fie unul static. Acesta trebuie să ofere un conținut dinamic, baze de date voluminoase, prezentate în formă de texte, elemente grafice, tabele și alte formate de informații. PHP server face această informație mai accesibilă. Pentru aceasta, se folosește o serie de instrumente, care sunt ușor aplicabile în cazul utilizării unui server PHP. De exemplu, un astfel de web server dispune de mijloace pentru procesarea cererilor de utilizator, pentru crearea documentelor cu date și executarea codului în condiții de siguranță, și nu pe dispozitivul clientului, ci direct pe server. Un mare avantaj al web server PHP este că script-urile pot fi executate pe partea de server. Prin urmare, el nu este dependent de viteza de lucru a aparatului de utilizator și de browsere, pe care le utilizează.  
 
 
În același timp, pentru utilizatorul de internet resurse rămâne neclar, dacă informațiile vizualizate este un fișier obișnuit în format HTML sau acestea sunt script-uri întocmite în mod special. Script-uri bazate pe PHP pot fi prezentate în formă de o totalitate separată de fișiere și pot fi integrate în pagina HTML.
 
În plus, Hypertext Preprocessor generează și transformă nu doar obiectele de tip HTML. El ușor se aplică pentru informații textuale de orice format, și de asemenea, pentru toate formatele răspândite de imaginili și clipuri video.
 

Baze de date MySQL și un php web server - este cea mai bună metodă de realizare a proiectelor web de orice complexitate.
 

Site-uri statice,  sunt folosite în continuare pentru a atinge mai multe scopuri. Acestea sunt simple, au o cantitate de memorie nesemnificativă și sunt destinate pentru a furniza informații în format obișnuit. Cu toate acestea, site-uri pentru afaceri, cataloage voluminoase, galerii, biblioteci și chiar bloguri - trebuie să fie dinamice. Anume atunci, astfel de surse web pot folosi metode mai eficiente de prezentare a informației, iar proiectul Dvs va aduce un rezultat pozitiv la maxim.