La prima vedere, companiile de hosting care oferă un server ieftin dedicat, pot arăta ca o idee bună. Cu toate acestea, majoritatea companiilor arată doar spațiul oferit pe Hard-Disk și lățimea de bandă pe care o obțineți. Totuși, trebuie să ”săpați” un pic mai adânc pentru a vedea adevăratul pachet de servicii și ceea ce obțineți de fapt.

Serverul dedicat este un server cu drepturi depline, cu capacitatea de a controla de la distanță și cu sistem de operare instalat. Poate găzdui un proiect de orice complexitate și, în principiu, face tot ce este nevoie pentru acesta. Necesitatea unui server dedicat este îndreptățită atunci cînd există un trafic mare și un volum imens de informație online.

Avantajele serverului dedicat:

Capacitatea de a monitoriza toate procesele conexe care apar pe server;
O operare stabilă, fiabilă și sigură;
O operare stabilă, fiabilă și sigură; Flexibilitate - capacitatea de personalizare a software-ului, pe baza cerințelor dvs.
Principalul dezavantaj – prețul, pe care nu toți și-l pot permite. Dar pentru cei care au decis să închirieze un server dedicat, există o serie de criterii pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți.
Cruterii pentru alegerea unui Server dedicat:
a
Spațiul pe Disc
b
Sistemul de operare
c
Accesul la distanță
d
Volumul de trafic acordat
e
Viteza de conectare
f
Calitatea suportului tehnic
g
Reputația companiei de Hosting
Costul unui server dedicat, în ultimii 5 ani a scăzut semnificativ. Acest lucru e convenabil fiindcă vă permite, cu resurse financiare limitate, alegerea unui server ieftin și închirierea acestuia. Nu trebuie desconsiderată calitatea, însă costurile prea mari nu sunt necesare nimănui. Alegerea unui server ieftin pentru un proiect pe internet relativ mic, este o soluție optimă și chiar necesară. Pentru începătorii în bussines, un server ieftin se v-a potrivi perfect și evident, v-a coincide necesităților reale.
Serverul dedicat vă permite:
să îl gestionați confortabil
să stocați informațiile în siguranță
să selectați configurațiile
să dezvoltați un site web cu performanțe bune
Atunci cînd colaborați cu companiile de Hosting care oferă pachete de hosting VDS ieftine, sunteți nevoit la un moment dat, să plătiți suplimentar pentru a adăuga diferite funcționalități necesare. Astfel prețul total, de la ”ieftin” devine brusc ”costisitor”. Lista, serviciilor, de asemenea, trebuie să includă asistență tehnică permanentă. Nu puteți anticipa ce probleme pot apărea și când este posibil să aveți nevoie de ajutor. Atunci când alegeți o companie de Hosting, toate aceste detalii trebuie luate în considerare neapărat.

Verificați competența companiei la care ați decis să vă adresați. Citiți feedback-urile clienților și explorați diversele opțiuni pe piață. Acest lucru e necesar fiindcă companiile care fac publicitate unui server dedicat ieftin, pur și simplu, nu sunt gata să vă ajute să economisiți bani cu adevărat.