În industria serviciilor de Hosting, în jurul conceptului de server virtual au fost întotdeauna discuții. Mulți aleg acest tip de server, ceea ce le permite să obțină mai multă siguranță, funcționare fiabilă și alte posibilități. Trecerea la VDS este următorul pas de la VPS la VDS, care asigură o productivitate sporită, siguranță și dimensiuni mai mari. Acesta este un avantaj important pentru companiile care receptează o creștere considerabilă a traficului pe site sau celor care au nevoie să introducă noi caracteristici funcționale pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienților.
Principalele diferențe între VPS și VDS sunt esența formării reprezentării software, adică virtualizarea. Cu VDS, software-ul de virtualizare funcționează direct pe servere fizice, nu pe sistemul de operare al serverului. Serverele VDS (virtual dedicate server) sunt distribuite pentru site-uri mari pe internet, în special site-uri web pentru comerțul online.
Serverele virtuale dedicate vă permit să utilizați posibilitățile dedicate și resursele alocate procesorului, RAM-ului și hard disk-ului. Aceasta este o soluție excelentă atunci când posibilitățile de hosting deja nu sunt suficiente iar nevoia de server fizic nu este complet justificată. Înainte ca serverul să se conecteze la canalul de conexiune la Internet, sistemul de operare Linux este instalat și este alocată o adresă externă IP fixă.
Compania Zhost oferă un șir de avantaje pentru arendarea unui server VDS
a
siguranță;
b
viteză – serverele se conectează la un canal rapid de internet;
c
monitorizare – asigurarea funcționării neîntrerupte a serverului;
d
control – oferirea dreptului de administistrare (root);
e
modificarea software-ului și abilitatea de a schimba sistemul de operare;
f
crearea copiilor de rezervă (backup);
g
servicii suport tehnic.
Server virtual dedicat - este un server care oferă o mulțime de posibilități excelente. VDS este considerat unul dintre cele mai puternice servere dedicate. Puteți rula mai multe sisteme de operare pe VDS însă cu ajutorul VPS (Virtual Private Server), acest lucru nu este posibil.
Serverul VDS, de regulă, este utilizat de proiectele mari pe internet. Serverele virtuale cate presupun posibilitatea de a avea propriile aplicații. Puteți găzdui o mulțime de site-uri pe care le doriți, fără a vă face griji cu privire la limitele spațiului sau lățimea de bandă în VDS.
Serverele virtuale dedicate, bazate pe tehnologia de virtualizare, permit mediului de Hosting să creeze mai multe servere virtuale pe același server fizic, reducând astfel costurile pentru fiecare hosting-client, oferind cele mai multe beneficii ale unui server dedicat complet la un preț redus. Serverele dedicate virtuale răspund nevoilor site-urilor web care au depășit găzduirea obișnuită, dar cumpărarea unui server dedicat nu este îndreptățită financiar.
În concluzie, putem spune că serverele virtuale dedicate sunt cea mai bună alternativă la un server dedicat, în conformitate cu cerințele de rigoare, oferindu-vă toate avantajele celui din urmă și ceea ce e important: pentru costuri considerabil mai mici.